Tel: 972 574 549  |  Horari: Dill-Div: 08:00 - 22:00 | Diss: 09:00 - 14:00
CliesDental - Periodoncia

ODONTOPEDIATRIA o ODONTOLOGIA INFANTIL

La Odontopediatria és una branca de l’odontologia que s’ocupa de la salut bucal dels nens. Incideix sobre els següents aspectes:

Detecció d’anomalies en la posició dels maxilars i dents amb l’objecte de fer els tractaments pertinents per a la seva correcció.

L’educació en els hàbits bucals
Si en els adults la prevenció és important, en els nens encara és més perquè la seva cavitat bucal s’està desenvolupant i perquè es creen els hàbits vida. Insistim especialment en la:

· Importància de la utilització del raspall de dents.

· Pedagogia en un correcte raspallat.

· Realització de glopeigs bucals.

· Adquisició de bons hàbits en l’alimentació.


La importància de la cura de les dents de llet i la familiarització amb el dentista

Encara que les dents de llet no seran els definitius cal cuidar-los i netejar-los igualment doncs serveixen de referència per als definitius i tenen una funció primordial en la masticació. Als 2 anys d’edat el nen ja té la majoria de les peces i hauria de començar a raspallar amb un raspall infantil però sense pasta doncs podria empassar. La pèrdua d’una dent prematurament pot ocasionar que les altres peces pateixin desplaçaments i en conseqüència les definitives surtin mala alineades i amb defectes.
Aconsellem als pares que portin els seus fills al dentista a partir dels 3 anys d’edat i que continuïn fent les revisions rutinàries cada 12 mesos. Així mateix és important nens estiguin tranquils i que els transmeti seguretat i familiaritat amb la visita a l’odontòleg per tal d’evitar que ho visquin com un fet traumàtic.