Tel: 972 574 549  |  Horari: Dill-Div: 08:00 - 22:00 | Diss: 09:00 - 14:00

TAC/3D

L’aparell de Raigs X 3D és un dels mitjans de tecnologia avançada que utilitzem a la nostra clínica .

És un instrument valuosíssim per al procés de diagnòstic i planificació del cas a tractar perquè ens informa en tres dimensions sobre el gruix de l’os i la relació anatòmica 3D d’una estructura respecte a una altra. Supera amb escreix en eficàcia a l’aparell de raigs X 2D (Ortopantomògraf) que es limita a informar de la mesura aproximada de la mandíbula i maxil·lar. En el cas del tractament d’implants, per exemple, gràcies al TAC 3D sabem quina és la posició favorable per col·locar, evitant possibles riscos com ara la paràlisi temporal o permanent del llavi inferior, fer mal a alguna estructura adjacent …

Quins avantatges té la utilització de l’aparell de Raigs X 3D?

• Podem saber per on passa el nervi dentari de la mandíbula exactament, per tant s’evita el contacte (el que podria produir pèrdua de sensibilitat del llavi inferior).
• Es pot conèixer exactament l’anatomia del si maxil · lar en el cas d’haver de fer una elevació de si per crear os per tal de col·locar implants.
• En pacients que porten molt temps desdentats no es pot saber amb exactitud si tenen prou os fins que s’aixeca el teixit tou en el moment de l’operació.

Gràcies al TAC podem conèixer quina és la situació exacta de l’os i planificar en conseqüència tot el procés del tractament .

1. 3D.TAC